Известие

Collapse
No announcement yet.

Възвратен механизъм/водач под педала на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мерси! Утре ще се опитам да го сваля.

Не се стърпях и го свалих. Счупена пружина и оста беше излязла. Ще се обикаля по моргите явно. Големия проблем е, че не мога да уцеля мястото на задния край. Сякаш пластмасата беше залепена с нещо към ламарината на купето /приличаше ми на болкит, но по-твърдо и лепкаво/. Някакъв канал ли трябва да търся?
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 18:43.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Задължително ли трябва да е от Алфа 166? Не може ли да е от друг модел или друга марка?

Comment

Аз имах проблем с двете лагерчета които са на педал.Така блокира че си остана на пода и не можех да го издърпам.лагерчетата са иглени и са по 10 на лева.Често са и проблем за тази ос с пружината ,натоварват е.
        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Да ползвам темата че моя съединител много лошо скърца при бавно отпускане на педала,а сега в това топло време е нещо стращно...някви предложения кво да го правя...?
          Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
          Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
          Alfa Romeo GT 1.8 TS
          Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
            Да ползвам темата че моя съединител много лошо скърца при бавно отпускане на педала,а сега в това топло време е нещо стращно...някви предложения кво да го правя...?
            И аз се присъединявам към въпроса - долу е пълно с пластмаси и точно две от тях гадно трият една в друга, ама кои точно??!! Напръсках всичко там с бяла грес на спрей /уж ставала и за пластмаса/ и уж помогна малко, ама пак се обажда
            Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
            Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
              Мерси! Утре ще се опитам да го сваля.

Не се стърпях и го свалих. Счупена пружина и оста беше излязла. Ще се обикаля по моргите явно. Големия проблем е, че не мога да уцеля мястото на задния край. Сякаш пластмасата беше залепена с нещо към ламарината на купето /приличаше ми на болкит, но по-твърдо и лепкаво/. Някакъв канал ли трябва да търся?
              Колега и при мен беше счупена пружината.Аз съм със 156 1,9 JTD ама като гледам е същата. Дадох старата на една фирма дето пренавива - като тества силата за да се получи същата. Дадох на майстор да сложи новата и той каза че имало лека вдлъбнатина която само с напипване се усеща и там се заклинва тая джаджа. Няма видимо оформен канал. Не съм сигурен но мисля че функцията е да връща педала след натискане, докато беше счупена единствено трябваше да придърпам с крак леко педала до крайно положение. Иначе си работеше и без нея.
              sigpic
              Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
              АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
              АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Скърцане може да идва и от самата ос на педала .
                При мене беше така ,сега ме е яд ,че не направих фотосесия ,че всичко бях разглобил .
                Първо мислих ,че е от цилиндърчето видимата част , която се вижда и без махане на кората , напръсках го с масло на спрей ,нямаше ефект.
                Втора стъпка махане на пружината на педала , нямаше такава мъка и псуване . механизма се държи с една зегерка от вътрешната страна (от към страната на педала за спирачката) трябва да го напипате с ръка и с нокът да го дръпнете към педала на спирачката (сори ,че не го снимах) достатъчно е 1 мм да мръдне и вече може да излезе надолу или нагоре според зависи на къде е зъвъртян среза на зегерката . Щифта се избива най лено с клещи . Хващате с тях малко на чорчек така ,че от вътрешната страна да натискат щифта ,а от другата страна да са захапали на ръбчето (не на щифта)
                След като излезе 1 см го хващате с клещите от другата страна и го дърпате. След тая процедура бутате целият механизам надолу-нагоре и ще изпадне все на някъде , от към купето с нищо не е закрепен има една лека издатина дето само с напипване се усеща .При мене се оказа, че и там всичко е наред и педела продължаваше да скърца .
                За да свалите оста на педала трябва да хванене една тресчотка с камък 13 и един ключ пак 13 .Оста е доста дълга и свършва чак над педала за газта .
                Развиват се гайките (две са , поне при мен ) и после щифта се вади лесно посока шофьорската врата .
                Беше толкова исъхнал ,че даже имаше , черти по него от износване .... намазах го с грес и обратно ..
                За да свалите тази ос трябва задължително да се махне пружината която е и най ебана за махане и още повече за слагане ,иначе педала се посуква много и става тегаво , педала не се сваля , държи го цилиндърчето отдолу .
                Процедурата по връщане на пружината е следната .
                Събират се трите части както трябва да седят, коленичите пред колата и само с ръце без да си навирате главата под таблото и на пипане се напасва първо, задната чепората част се слага на издатината на пода и после от горе но долу с яките палци се натиска пружината назад и същевременно надолу .
                Щифта пак с клещи се набива
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Всичко е вярно, но с една забележка - щифта на педала си го вадил ненужно.
                  156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                  Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

аз карам без това нещо от доста време,един ден го намерих в краката ми ....
                    CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Comment

Първоначално публикувано от branny Покажи съобщение
                      аз карам без това нещо от доста време,един ден го намерих в краката ми ....
                      И аз така...
                      __________________________________________________ ___
                      Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
                        И аз така...
                        __________________________________________________ ___
                        Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100
                        skoro vleznah v saita,imam problem sus suedinitelq, pedala mi pada neprekusnato,hidravlikata se pulni s vuzduh , a si4ki maistori lujat li lujat...
                        ...posledniq mi vika 4e e nameril nekuv 6tift deto svurzval pompata na diska s marku4a na hidravlikata, det ne bil nein,bilo vurzano s tel (ot predi6niq maistor) i samoru4no napraveniq takuv izlizal ot kanala
                        nznam ve4e kvo da praa....
                        aaa zabravih da kaja 4e sam v Atina i tuk diesel-a e zabranen i nema ama BA6 nema nikvi 4asti za neq
                        govora za 147 jtd
                        Last edited by fallen; d.m.y г., 22:42. Основание: alfa romeo 147 jtd

Comment

здравейте,колеги,и на мен ми остава педала на съед.до половината,но не всеки път.да разбирам ли,че проблема е от същата пружина за която стана дума.......или нещо съед-ля си е тръгнал.........
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

По-вероятно помпата да е тръгнала

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              здравейте,колеги,и на мен ми остава педала на съед.до половината,но не всеки път.да разбирам ли,че проблема е от същата пружина за която стана дума.......или нещо съед-ля си е тръгнал.........
                              Ако пружината е на място,помпата си заминава
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И без пружина да е, пак няма начин да пада до половината. Ако всичко останало е наред, педалът си стои горе.
                                Last edited by Pepo; d.m.y г., 14:43.

Comment

Working...
                                X